16. 10. 2018

Jutri, 17. 10. 2018 s pričetkom ob 9.15 uri bo na Brdu pri Kranju potekala 12. Strateška konferenca o trgovini

Strateška konferenca o trgovini, ki jo že dvanajsto leto zapored organizira Trgovinska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto, Univerze v Ljubljani bo letos potekala pod naslovom »Trajnostni krožni poslovni modeli v trgovini: Priložnost za spodbujanje rasti, inovacij in konkurenčnosti« s ciljem predstaviti trende, dobre poslovne prakse doma in v tujini, priložnosti in izzive ter tako prispevati k nadaljnjemu uspešnemu razvoju te panoge v Sloveniji.

V luči rastočega svetovnega prebivalstva in omejenih resursov so zahteve po spremembah ustaljenih poslovnih praks v smeri trajnostnega razvoja nujne. Krožni pristopi, ki bodo zmanjševali rabo virov in bodo usmerjeni v drugačno in bolj racionalno rabo dobrin ter njihovo ponovno uporabo preko recikliranja, so v praksi vse bolj pogosti. Zato so v prihodnje pred nami številni izzivi, ki prinašajo med drugim tudi nove priložnosti za rast in razvoj, če jih pravočasno zaznamo in izkoristimo. Krožno gospodarstvo je tako pomemben vir rasti, podjetjem pa predstavlja tudi pomembno področje za inovacije, ki krepijo njihovo konkurenčnost, s tem pa tudi uspešnost na trgu.

Na vsa ta vprašanja in izzive bomo poskušali odgovoriti s tujimi in domačimi strokovnjaki ter številnimi udeleženci konference, pridružil pa se nam bo tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Vse podrobnosti in program Strateške konference o trgovini lahko najdete na naslednji povezavi.


Prisrčno vabljeni!


TRGOVINSKA ZBORNICA SLOVENIJE

Nazaj

Morda vas zanima tudi:

18. 04. 2024

Vlada brez posluha za gospodarstvo

Splošna zakonodaja

11. 04. 2024

POSODOBLJEN NAPOVEDNIK AKADEMIJA TZS: Seminarji in delavnice v prvi polovici leta 2024

Splošna zakonodajaŽivilaNeživilaIzobraževanje (javno pooblastilo)Ostale novice