23. 01. 2018

Postopek verifikacije učnega mesta v podjetju za praktično usposabljanje z delom

Postopek verifikacije učnega mesta v podjetju je obvezen za vse delodajalce, ki praktično usposabljajo dijake v srednjem poklicnem izobraževanju. Delodajalci, ki želijo imeti učna mesta oziroma dijakom nuditi praktično izobraževanje z delom, morajo podati vlogo za verifikacijo pogojev za izvajanje praktičnega izobraževanja dijakov.

Izpolnjeno vlogo, skupaj z zahtevanimi prilogami (vprašalnik za verifikacijo učnih mest ter izjava o pravilnosti navedenih podatkov) podjetje pošlje na Trgovinsko zbornico Slovenije, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, faks: 01 58 98 219 ali na e-naslov: info@tzslo.si. Če je prejeta vloga popolna, se postopek nadaljuje z obiskom verifikacijske komisije, ki opravi pregled učnega mesta v podjetju, o katerem je delodajalec predhodno tudi obveščen. Komisija na podlagi veljavnih materialnih in kadrovskih pogojev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom ugotavlja ali podjetje izpolnjuje predpisane pogoje. V kolikor je učno mesto skladno s predpisanimi pogoji, TZS na podlagi zapisnika verifikacijske komisije podjetju izda odločbo o izpolnjevanju pogojev za izvajanje praktičnega izobraževanja dijakov na učnem mestu, učno mesto pa se objavi v registru učnih mest TZS, ki je objavljen na spletni strani zbornice: http://www.tzslo.si/register-ucnih-mest.

Vlogo, priloge ter dodatne koristne informacije v zvezi z verifikacijo učnih mest lahko najdete na povezavi: http://www.tzslo.si/izobrazevanja/ucna-mesta.

 

Nazaj

Morda vas zanima tudi:

11. 04. 2024

POSODOBLJEN NAPOVEDNIK AKADEMIJA TZS: Seminarji in delavnice v prvi polovici leta 2024

Splošna zakonodajaŽivilaNeživilaIzobraževanje (javno pooblastilo)Ostale novice