05. 07. 2017

Sodelovanje predstavnikov delodajalcev TZS na zaključnih izpitih programa Trgovec v šolskem letu 2016/2017

Trgovinska zbornica Slovenije ima v skladu s Pravilnikom o zaključnem izpitu (Ur. l. RS, št. 56/08, 50/10, 23/11) možnost sodelovanja na zaključnih izpitih preko svojega predstavnika v šolski komisiji in šolski izpitni komisiji.

Na podlagi pravilnika in na predlog Trgovinske zbornice Slovenije je Državna komisija za zaključni izpit potrdila in objavila seznam predstavnikov delodajalcev TZS, ki sodelujejo na zaključnih izpitih programa Trgovec v letošnjem šolskem letu.

Predstavniki delodajalcev, ki so aktivno sodelovali v komisijah za zaključni izpit, so se v šolskem letu 2016/2017 udeležili zaključnih izpitov na 14 srednjih šolah v Sloveniji, ki izvajajo izobraževalni program Trgovec.

Menimo, da je sodelovanje delodajalcev pri zaključnih izpitih pomemben element sodelovanja med šolami in delodajalci, saj delodajalcem omogoča vpogled v ustreznost kompetenc in v poklicno usposobljenost kandidatov, po drugi strani pa šole lahko pridobijo tudi informacije o potrebnih znanjih in veščinah kandidatov ter ne nazadnje tudi o možnostih zaposlovanja kadrov v tej dejavnosti. 

Nazaj

Morda vas zanima tudi: