19. 10. 2023

Sporočilo za javnost Izzivi trgovine: Svoj delež mora prispevati vsak člen v dobavni verigi, pa tudi država

Brdo pri Kranju – Letošnja, 17. Strateška konferenca o trgovini, ki je potekala v organizaciji Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani, pod naslovom: Kupec v primežu cen in iskanju kakovosti: kako se na to odziva trgovec?, je ponudila serijo razprav o izzivih, s katerimi se danes soočajo trgovci.

V ospredju so inflacija, visoke obrestne mere in nepredvidljivo poslovno okolje z vedno novimi obremenitvami. »Slovenija danes žal ni primer države, ki razume, kaj bi bilo treba storiti za gospodarstvo. Celotno gospodarstvo je pred dnevi vladi jasno povedalo: potrebujemo predvidljivo in konkurenčno okolje, enakovreden socialni dialog delodajalcev, sindikatov in vlade, nikakor pa ne monologa in njegovih posledic. Če res želimo blaginjo za vse, je skrajni čas, da se preneha dodatno obremenjevati gospodarstvo. Potrebujemo rešitve za razvoj in vlaganja v nove tehnologije ter spodbudno, stabilno in gospodarstvu prijazno poslovno okolje,« je poudarila predsednica TZS mag. Mariča Lah.  - celotno sporočilo za javnost