04. 08. 2023

Sporočilo za medije - Odziv Trgovinske zbornice Slovenije ob današnji vremenski ujmi

Slovenska trgovina se zaveda resnosti razmer ob današnjih poplavah in razglašenih izrednih razmerah v Sloveniji, zato bomo storili vse, kar je v naši moči, da bodo prodajalne povsod po Sloveniji čim bolj normalno preskrbljene. Razmere v prodajalnah v marsikaterem kraju onemogočajo njihovo normalno poslovanje, saj je skoraj četrtina maloprodajnih mest zaradi nastalih razmer kot so poplavljenost trgovskih objektov, poplave cest, izpadi elektrike in nezmožnost prihoda zaposlenih na delo…., izven obratovanja.

Ker si na Trgovinski zbornici Slovenije prizadevamo za čimprejšnjo vzpostavitev nemotene oskrbe prebivalstva smo na ministrstvo, pristojno za gospodarstvo in predsednika vlade RS posredovali prošnjo za možnost enkratnega in izrednega odprtja oziroma obratovanja prodajaln v Sloveniji v nedeljo, 6. 8. 2023.

Na odgovor pristojnih še čakamo, zato vse potrošnike prosimo, da spremljajo spletno stran Trgovinske zbornice Slovenije (www.tzslo.si) in medije.

V imenu slovenske trgovine se za vso pomoč, prizadevnost in podporo zahvaljujemo zaposlenim v trgovini, štabom civilne zaščite, gasilcem, vojski, policiji ter vsem ostalim, ki se neumorno trudijo normalizirati razmere v naši državi.

Sporočilo za medije

TRGOVINSKA ZBORNICA SLOVENIJE