Webinar "Električna energija - Obračun omrežnine po novem"

Vljudno vas vabimo na webinar »Električna energija - obračun omrežnine po novem«, ki bo potekal dne 20. 3. 2024 od 9.00 do 11.00 ure preko platforme ZOOM.

V obdobju zadnjih dveh let smo na Trgovinski zbornici Slovenije zaradi povišanj cen električne energije zaznavali veliko vprašanj in izvajali številne aktivnosti. Podjetja so se soočala s tem težkim izzivom, nekatera tudi na način vzpostavitve lastnih kapacitet za proizvodnjo, obnovljivih virov itd. Izkazalo se je, da je področje električne energije za gospodarstvo velikega pomena, tudi z vidika generiranja inflacijskih tveganj. V letu 2024 se bo s 1. julijem začel uporabljati nov način omrežnine, ki bo vplival na strošek električne energije za uporabnike. Zato smo se na Agencijo za energijo obrnili s pobudo za predstavitev novih pravnih podlag, ki določajo nov način obračunavanja omrežnine ter informacij glede novih časovnih blokov, načina izračunavanja ter možnosti glede optimizacij z vidika uporabnika, s poudarkom na trgovinski dejavnosti.

Program:

  • Ključne novosti glede obračunavanja omrežnine od 1. julija 2024 dalje
  • Predstavitev učinkov prenove obračunavanja omrežnine
  • Možnosti optimiranja na strani odjemalcev

Predavatelji: Tematiko vam bodo predstavili pristojni uslužbenci Agencije za energijo.

Vaša vprašanja nam lahko že predhodno posredujete na info@tzslo.si, da z njimi seznanimo predavatelja, tako da bo čim več odgovorov podanih lahko že tekom webinarja.

Kotizacije NI. Vljudno vabljeni!