10. 07. 2007

T-informacije št. 19

Iz vsebine devetnajste številke:

Najpomembnejša področja delovanja v prvih mesecih delovanja TZS

Iz dela TZS

  • 6. seja Upravnega odbora in njeni sklepi;
  • Odprava administrativnih ovir - Sodelovanje z Ministrstvom za javno upravo;

Splošna trgovinska zakonodaja

  • Predlog Zakona o varstvu okolja;
  • Izobraževanje;
  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o načinu in postopku preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij;
  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sestavi komisij za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij ter o načinu in postopku za pridobitev in izgubo licence;
  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah pravilnika o obrazcu javne listine o nacionalni poklicni kvalifikaciji - certifikatu;

Sektor za živila

  • Upravni odbor TZS je sprejel predlog Smernic dobrih higienskih navad na načelih sistema HACCP v trgovini: mesnice in ribarnice;
  • Novosti iz zakonodaje:
    - Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov;
    - Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o živilih za posebne prehranske namene;
    - Pravilnik o pogojih in načinu zmanjšanja števila vzorčnih enot in pogostosti vzorčenja klavnih trupov, mletega in mesnih pripravkov;

Sektor za neživila

  • Označevanje kozmetičnih proizvodov;
  • Zahteve pri označevanju čevljev;
  • Preglednica z napihljivimi proizvodi za uporabo v mirni vodi;

Vsebina je dostopna članom Trgovinske zbornice Slovenije.

Prijavi se ali Postani član
Arhiv T-Informacij