30. 01. 2018

Javni razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni

Ponovno obveščamo, da je na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije objavljen javni razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni. Rok za oddajo vloge je 7. september 2018, oziroma do porabe sredstev.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov izobraževanja posameznikom za zaključene izobraževalne programe oziroma za opravljene izpite v RS, med katerimi je tudi zaključen poslovodski izpit.

Do sofinanciranja šolnin so upravičeni posamezniki:
• ki so pred programom, za katerega uveljavljajo šolnino na tem javnem razpisu, imeli zaključeno največ srednjo poklicno izobrazbo ali manj;
• ki bodo pred oddajo vloge zaključili izobraževalni program (do 31. 8. 2018);
• so poravnali šolnino med 1. 1. 2014 in 31. 8. 2018.

Prednost pri uvrstitvi v sofinanciranje šolnin imajo tisti posamezniki, ki so imeli pred programom, za katerega uveljavljajo šolnino na tem javnem razpisu, zaključeno največ osnovnošolsko izobrazbo in/ali so ob vključitvi v program, za katerega uveljavljajo stroške šolnin, bili stari več kot 45 let.

Skupna vrednost razpoložljivih sredstev je 6.675.453,74 EUR, posamezni prijavitelj pa je lahko upravičen do sofinanciranja šolnine do največ 2.500,00 EUR.

Dodatne informacije o razpisu so dosegljive na naslednji spletni povezavi: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/javni-razpis-za-sofinanciranje-solnin-za-dvig-izobrazbene-ravni-i-235-javni-razpis/.

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS

Nazaj

Morda vas zanima tudi: