08. 05. 2023

Nov register učnih mest na spletni strani Trgovinske zbornice Slovenije

Obveščamo vas, da je Trgovinska zbornica Slovenije v okviru prenove zborničnega informacijskega sistema posodobila register učnih mest. Register učnih mest je zbirka podatkov o poslovnih subjektih, ki so pri Trgovinski zbornici Slovenije verificirani za izvajanje praktičnega usposabljanja dijakov z delom.

Vsi podatki o podjetjih, ki imajo verificirana učna mesta in samih učnih mestih, ki morajo biti javno dostopni skladno z določbami Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (ZPSI-1), so objavljeni na spletni strani TZS. Podatke o konkretnih delodajalcih in učnih mestih lahko poiščete preko prenovljenega iskalnika, ki je dostopen na povezavi.

Vsi podatki iz registra učnih mest TZS so hkrati dostopni tudi v Centralnem registru učnih mest, ki ga skladno z zakonom vodi Center RS za poklicno izobraževanje in je dostopen na povezavi: https://crum.cpi.si/.

Vljudno vas vabimo k ogledu prenovljenega iskalnika učnih mest na spletni strani TZS, ki služi kot pomemben vir informacij o verificiranih učnih mestih tako za dijake kot tudi strokovne delavce srednjih šol, ki so zadolženi za organizacijo praktičnega usposabljanja dijakov z delom pri delodajalcih.

Nazaj