15. 03. 2023

Prvo regijsko srečanje TZS v Novem mestu uspešno za nami

V torek, 14. marca je strokovna služba Trgovinske zbornice Slovenije gostila brezplačno regijsko srečanje za svoje člane in nečlane v Novem mestu. Kljub deževnemu vremenu se je srečanja udeležilo lepo število obiskovalcev, ki so prisluhnili nagovoru in predstavitvi dela zbornice s strani predsednice TZS mag. Mariče Lah.

V nadaljevanju sta aktualne novosti in pričakovanja na zakonodajnem področju predstavili izvršna direktorica TZS Mija Lapornik in višja svetovalka TZS Marjanca Simsič. V ospredju so bili Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o varstvu osebnih podatkov, glavni poudarki iz novega Pravilnika o poklicnih boleznih, kakor tudi pregled zakonodaje na področju trgovine s tehničnim blagom  ter zadnje spremembe Zakona o trgovini in Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije.

Na koncu so obiskovalci izkoristili še čas namenjen vprašanjem, na katera so odgovarjale gostiteljice z dodatno pomočjo pravnih svetovalcev TZS, ki so se srečanju pridružili na daljavo, Karmen Fortuna, Barbare Krivic, Nike Pečevnik in Mihaela Žgajnarja. Udeleženci so izpostavili predvsem izzive, s katerimi se soočajo pri zaposlovanju, saj kadra trenutno primanjkuje, pa tudi z odlivom kupne moči zaradi zaprtja trgovin ob nedeljah.

S ponosom ugotavljamo, da je Trgovinska zbornica Slovenije postala prepoznaven vezni člen med gospodarstvom in državo, ter se bo še naprej trudila zastopati interese svojih članov za dobrobit celotnega trgovinskega sektorja in širše. Srečanja z lokalnimi gospodarstveniki so gotovo odličen način za dodatno povezovanje in deljenje predlogov in idej, ki jih oblikujemo v skupna stališča pri številnih reformah, ki bodo vplivale na poslovanje  gospodarskih subjektov.

Ne zamudite preostalih brezplačnih regijskih srečanj Trgovinske zbornice Slovenije, ki jih organiziramo spomladi 2023 po vsej Sloveniji. Naslednje je že 30. marca v Celju, seznam ostalih pa najdete na naslednji povezavi:

Brezplačna regijska srečanja TZS pomlad 2023

Nazaj

Morda vas zanima tudi:

25. 04. 2024

Sejem zaposlitvenih priložnosti - 9. 5. 2024

Splošna zakonodajaOstale novice

25. 04. 2024

Zaposlitveni dogodek v Srbiji, 10. in 11. junija 2024

Splošna zakonodajaOstale novice

24. 04. 2024

POSODOBLJEN NAPOVEDNIK AKADEMIJA TZS: Seminarji in delavnice v prvi polovici leta 2024

Splošna zakonodajaŽivilaNeživilaIzobraževanje (javno pooblastilo)Ostale novice