06. 04. 2023

Uspešen webinar "Kaj novi ZVPot-1 prinaša za spletne trgovce"

Eden izmed izjemno dobro obiskanih webinarjev na Trgovinski zbornici Slovenije je bil gotovo včerajšnji na temo novosti, ki jih novi ZVPot-1 prinaša za spletne trgovce. Matija Jamnik iz pravne in davčne pisarne JK group je udeležencem na podlagi številnih izkušenj predstavil praktične vidike vpliva nove zakonodaje na poslovanje spletnih prodajalcev na področjih dobave blaga, oglaševanja in označevanja znižanja cen, postopka v primeru, da potrošnik zahteva odpravo napake na blagu in s tem povezane regresne pravice.

Dotaknil pa se je tudi novega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki z namenom največje možne zaščite potrošnikov nalaga trgovcem marsikatero dodatno delo in skrb, kot je na primer obvezno vodenje dnevnika obdelave osebnih podatkov s 26.1.2025, poleg vseh ostalih procesov, ki jih morajo obdelovalci podatkov stalno izvajati.

Še enkrat hvala Matiji Jamniku za ogromno uporabnih informacij in za konkretne odgovore na številna vprašanja s strani udeležencev!

Če želite izvedeti več o teh zelo aktualnih tematikah, vas vabimo k spremljanju naših bodočih seminarjev in delavnic. O novostih na področju ZVPot-1 in ZVOP-2, kakor tudi s številnih drugih področij, pomembnih za delovanje trgovine, pa bomo govorili tudi na naših brezplačnih regijskih srečanjih. Naslednje je že naslednji teden v Sežani!

Prijavite se na tej POVEZAVI.

Nazaj