31. 03. 2023

Visoka udeležba in zanimive razprave na brezplačnem regijskem srečanju TZS v Celju

V četrtek, 30. marca 2023, je strokovna služba Trgovinske zbornice Slovenije gostila brezplačno regijsko srečanje za svoje člane in nečlane v Celju. Srečanja se je udeležilo še večje število predstavnikov podjetij, kot doslej in vsem se posebej zahvaljujemo za angažiranost ter vključenost v razpravo.

Srečanje je otvorila predsednica TZS, mag. Mariča Lah, ki je predstavila delovanje zbornice ter posebni poudarek namenila ukrepom za razreševanje energetske krize. V nadaljevanju pa sta aktualne novosti na zakonodajnem področju predstavili izvršna direktorica TZS Mija Lapornik in višja svetovalka TZS Marjanca Simsič. V ospredju so bili Zakon o varstvu potrošnikov, Zakon o varstvu osebnih podatkov, glavni poudarki iz novega Pravilnika o poklicnih boleznih, kakor tudi pregled zakonodaje na področju trgovine s tehničnim blagom ter zadnje spremembe Zakona o trgovini in Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije.

Predstavitvi so sledila številna vprašanja udeležencev, na katera so predstavnice TZS, skupaj s pravnimi svetovalci TZS, ki so se srečanju pridružili na daljavo, Karmen Fortuna, Barbaro Krivic, Niko Pečevnik in Mihaelom Žgajnarjem, z veseljem odgovarjale. Največ razrešenih dilem je bilo s področja varstva osebnih podatkov in s tem povezanim vodenjem dnevnika obdelave osebnih podatkov, pa tudi s področja novega Zakona o varstvu potrošnikov, predvsem glede označevanja cen izdelkov ter odgovornosti za garancije in jamčevanje za skladnost izdelkov.

V kolikor vas zanimajo nove informacije o vseh predvidenih zakonodajnih novostih in reformah, ki šele prihajajo, ne zamudite preostalih brezplačnih regijskih srečanj Trgovinske zbornice Slovenije, ki jih organiziramo spomladi 2023 po vsej Sloveniji. Naslednje je že 13. aprila v Sežani in je namenjeno predvsem podjetjem iz Primorske in Goriške regije, seznam ostalih pa najdete na POVEZAVI.




Nazaj