Brezplačni spletni seminar na temo predloga Uredbe o zmanjševanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje ter Izvedbene Uredbe komisije (EU) 2020/2151 (Uredba SUP)

Vljudno vabljeni na brezplačen seminar na temo predloga Uredbe o zmanjševanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje ter Izvedbene uredbe EU 2020/2151 – nove omejitve in ukrepi v zvezi s plastičnimi proizvodi, ki bo potekal dne 4. junija 2021, s pričetkom ob 9.00 uri, preko aplikacije ZOOM.

Seminar je namenjen proizvajalcem oziroma trgovskim podjetjem, ki v smislu predloga Uredbe na trg dajejo plastične proizvode za enkratno uporabo (t.i. SUP) ali druge plastične proizvode iz nabora predloga Uredbe.

Uredba namreč za določene plastične proizvode uvaja prepoved dajanja na trg RS, uvaja ukrepe za zmanjšanje porabe, določa zahteve glede zasnove proizvoda, uvaja sistem PRO, ter zahteva označevanje proizvodov skladno z izvedbeno Uredbo.

Uredba torej uvaja sistem PRO tudi za nekatere plastične proizvode, ki niso embalaža, glede plastične embalaže pa razširja obveznosti proizvajalca, in sicer tudi glede kritja stroškov ozaveščanja, stroškov zbiranja odpadkov teh proizvodov, ki se zavržejo v javne sisteme za zbiranje odpadkov, vključno s tistimi, ki so povezani z infrastrukturo in njenim delovanjem, ter naknadnega prevoza in obdelave teh odpadkov in stroške čiščenja okolja zaradi odvrženih smeti, ki izvirajo iz teh proizvodov ter naknadnega prevoza in obdelave teh smeti.

PROGRAM:

9.00 – 9.05 Uvod v seminar
Trgovinska zbornica Slovenije
9.05 – 11.00

Predlog Uredbe o zmanjševanju vplivov nekaterih plastičnih proizvodov na okolje

  • Uvodna predstavitev Uredbe SUP in izvedbene Uredbe, s poudarkom na definicijah posameznih skupin proizvodov ter z njimi povezanimi omejitvami
  • Predstavitev odgovorov na predhodno posredovana vprašanja članov  TZS in razprava

Predava: mag. Jana Miklavčič, Ministrstvo za okolje in prostor   

Kotizacije za seminar NI!

Lepo vabljeni k udeležbi!