Seminar TZS za trgovce s kemikalijami

TZS v sodelovanju z Uradom RS za kemikalije organizira seminar na temo Uredbe (EU) 2019/1148 o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive, ki bo na daljavo preko aplikacije ZOOM potekal v četrtek, 30. 9. 2021 s pričetkom ob 9.00 uri.

Seminar je namenjen predvsem trgovcem s kemikalijami in vsem ostalim, ki se želite seznaniti z novostmi in pridobiti ali preveriti informacije o tem, katere snovi se štejejo kot predhodne sestavine za eksplozive oziroma kateri je seznam snovi in mejne vrednosti, ki se jih ne sme dati na voljo splošnim uporabnikom ter katere so snovi oziroma predhodne sestavine za eksplozive, ki jih je npr. potrebno prijaviti ob določnih dogodkih.

V okviru seminarja bodo podane informacije glede ključnih vsebin Uredbe EU 2019/1148 za gospodarske subjekte, ki zapadejo pod to uredbo:

  • Kdo se šteje za gospodarski subjekt in kdaj zapademo pod obveznosti uredbe 2019/1148, kako je s prodajo na daljavo, obveznosti spletnih tržnic,
  • Ali so potrebna dovoljenja,
  • Obveščanje dobavne verige, preverjanje ob prodaji,
  • Kako ravnati v primeru sumljivih transakcij, izginotju ali tatvini teh snovi,
  • Ključne spremembe, ki jih prinaša Uredba (EU) 2019/1148,

Seznanitev z nacionalno Uredbo o izvajanju Uredbe (EU) o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS št. 109 z dne 9. 7. 2021 in je začela veljati 24. 7. 2021.

 

9.00 – 9.05

 Uvod v seminar

Trgovinska zbornica Slovenije

 

9.05 – 10.15

 

 

-     Predstavitev Uredbe (EU) 2019/1148 o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive

-     Predstavitev Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive (UL RS, 109/2021)

-      Vprašanja in odgovori

 Predavatelj: Zoran Bučalič, Urad RS za kemikalije, Ministrstvo za zdravje

Kotizacije za seminar NI!

Lepo vabljeni k udeležbi in čimprejšnji prijavi!

SPLOŠNI POGOJI: Prijave sprejemamo do datuma izvedbe seminarja. V primeru odpovedi seminarja vas bomo o tem obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved.

* Povezavo za udeležbo na seminarju preko spletne aplikacije ZOOM vam bomo posredovali uro pred izvedbo seminarja, zato je navedba e-naslova ob prijavi obvezna.