Prednosti in prihodnost eRačunov v poslovnem okolju

Vljudno vas vabimo na seminar »Prednosti in prihodnost eRačunov v poslovnem okolju«, ki bo potekal dne 15. 3. 2022 ob 9.00 uri preko aplikacije ZOOM.

eRačuni so na teritoriju EU ena od pomembnih tem digitalizacije za skupen trg in elektronsko poslovanje na celotnem področju EU. Na ravni EU je uveden enotni standard EU za eRačune, v vseh državah se odpravlja e-podpis, uvaja se obvezne eRačune za poslovanje z javnim sektorjem  in v gospodarstvu, t.i. fiskalizacija postaja zaželena in del poslovanja. Slovenija se na tem področju pojavlja kot ena prvih ali bolj prebojnih z že izoblikovanimi modeli in dobrimi praksami.

Kot realna napoved je tudi obveznost eRačunov za B2B, ePoti postajajo zahteva in ne opcija – varnost in avtentičnost, spreminjala se bo fiskalizacija, povezuje se račune in plačila in pričakuje se poenostavitve pri nacionalnem in čezmejnem ePoslovanju z računi in v plačilnem prometu.

Na predstavitvi bomo predstavili smernice razvoja področja ePoslovanja z računi in eRačune, zakonske pogoje in primere praks ter poskušali odgovoriti na tehnične, regulatorne in poslovne izzive uporabe eRačunov v praksi.

PREDAVATELJA:

dr. Rok Bojanc, Slovenski Forum za eRačune in predstavnik Republike Slovenije v EU Forumu za eRačune. Dr. Rok Bojanc je priznan predavatelj, profesor in strokovnjak na področju ePoslovanja, eHrambe in eRačunov, ki se že več kot 10 let strokovno in raziskovalno ukvarja s področjem. Sodeloval je na več projektih uvedbe eRačunov na nivoju države. Aktiven je v Forumu za eRačune, ki ga tudi so-vodi z predstavniki UJP ter predstavlja Slovenijo ter Slovenski forum v EU.

Igor Zorko, Predsednik UO Digitalne koalicije Slovenije, član Strateškega sveta za digitalizacijo in direktor ZZI d.o.o. Igor Zorko je aktiven na področju digitalizacije Slovenije, gospodarstva in družbe ter je strokovnjak za poslovne modele ePoslovanja in uvedbe eRačunov. Kot direktor podjetja, ki ponuja storitve bizBox ePoslovanja in eRačunov več kot 17.000 poslovnim uporabnikom ima tudi vpogled v primere uporabe in dobre prakse s tega področja. 

PROGRAM

 

9.00 – 9.05

Uvod v seminar

Trgovinska zbornica Slovenije 

9.05 – 11.00

 

 

Prednosti in prihodnost eRačunov v Poslovnem okolju

Predstavitev regulatornih, tehničnih in vsebinskih okvirjev eRačunov v EU in Sloveniji (trenutno stanje, EU zakonodaja in smernice ter pričakovana nova SI zakonodaja, crossborder…)

Predstavitev stanja in  uporabe eRačunov Sloveniji (Forum za eRačune – www.epos.si)

Predstavitev nekaj primerov eRačunov in njihove uporabe (utility računi – komunale, elektrika…, računi v preskrbovali verigi, račun v e-Trgovini, za fizično osebo,…)

Predstavitev modelov eIzmenjave in pomembnih osnov (izdaja, izmenjava, prejem - modeli, potrebe, zahteve, tehnologije - zakaj in kako….)

Vprašanja in odgovori

Lepo vabljeni k udeležbi!

Splošni pogoji: Za člane znaša kotizacija 25,00 EUR z DDV, za nečlane pa znaša kotizacija 40,00 EUR na udeleženca z DDV. Znesek kotizacije nakažite na TRR pri SKB: 0313 8100 0518 803 – sklic 3007. Prijavnico in dokazilo o plačilu nam lahko pošljete po pošti: TZS, Dunajska 167, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@tzslo.si. Znesek vplačane kotizacije se vrne v primeru, da se pisno odjavite vsaj 3 delovne dni pred izvedbo delavnice! Kotizacijo povrnemo tudi v primeru, da razpisane delavnice ne izvedemo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved.