Webinar za s.p.-je, mala in srednja trgovska podjetja "Davki, davčne olajšave in osnove računovodstva"

Vljudno vas vabimo na webinar za s.p.-je, mala in srednja trgovska podjetja »Davki, davčne olajšave in osnove računovodstva«, ki bo potekal dne 6. 7. 2022 od 9.00 do 12.15 ure, on-line.

Vodenje malega trgovskega podjetja ne pomeni samo skrb za kupce, zaloge, zaposlene … Vsak mali trgovec mora poznati tudi davčne in računovodske zakonitosti, da bo lahko sprejemal prave poslovne odločitve in da nepoznavanje nekaterih predpisov ne bo povzročalo velike poslovne škode. Na webinarju se bomo sprehodili skozi najpogostejše davke, s katerimi se srečujejo trgovci, ter pregledali nekatere osnovna znanja, ki so potrebna za branje in razumevanje računovodskih bilanc. Webinar je namenjen predvsem lastnikom malih trgovin in trgovskih podjetij, nosilcem dejavnosti.

PROGRAM:

1. KAKO LAHKO MALEMU TRGOVCU RAČUNOVODSKI PODATKI IN OBRAČUNI POMAGAJO PRI POSLOVNEM ODLOČANJU

a. Pregled temeljnih računovodskih poročil in kategorij, ki jih sestavljajo s poudarkom na kategorijah, ki so pogostejše v trgovini
•    Računovodenje zalog in kalkulacije
•    Obratni kapital

b. Kako na podlagi podatkov iz računovodskih poročil sprejemamo boljše odločitve v prihodnosti?
•    Temeljna analiza bilanc

2. OSNOVE DAVKOV, KI JIH MORA POZNATI MALI TRGOVEC


a. Osnove davka od dohodkov pravnih oseb
b. Osnove dohodnine
c. Osnove davka na dodano vrednost

3. PREGLED NEKATERIH POSLOVNIH DOGODKOV, KI SO POMEMBNI V TRGOVINI SKOZI OČI RAČUNOVODJE, DAVČNIKA (IN DAVČNEGA INŠPEKTORJA)

a.    Obravnava popustov, rabatov, skontov…
b.    Izdaja računa v maloprodaji
c.    Spletna prodaja blaga
d.    Prodaja blaga kupcu iz tujine (fizični ali pravni osebi)
e.    Vse o inventuri

4.    ODGOVORI NA VPRAŠANJA IN RAZPRAVA

Vaša vprašanja nam lahko že predhodno posredujete na e-naslov: info@tzslo.si, da jih bo predavateljica že vključila v svoje predavanje.

Predavateljica: ga. Marija Tomc Muc je preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega servisa Biro Bonus. Ima dolgoletne izkušnje na področju računovodstva in davkov za gospodarske družbe in nepridobitne organizacije. Je tudi članica upravnega odbora Zbornice računovodskih servisov. Svoje znanje deli na številnih seminarjih, kongresih in delavnicah, hkrati pa je  predavala tudi na nekaterih višjih in visokih šolah.

Splošni pogoji: Za člane znaša kotizacija 30 EUR (navedeni znesek ne vključuje DDV, ki se prišteje in je znesek z DDV 36,60 EUR), za nečlane pa znaša kotizacija 110,00 EUR z DDV. Znesek kotizacije nakažite na TRR pri SKB: 0313 8100 0518 803 – sklic 3007. Prijavnico in dokazilo o plačilu nam lahko pošljete po pošti: TZS, Dunajska 167, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@tzslo.si. Znesek vplačane kotizacije se vrne v primeru, da se pisno odjavite vsaj 3 delovne dni pred izvedbo seminarja! Kotizacijo povrnemo tudi v primeru, da razpisanega seminarja ne izvedemo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved. Seminar bo izveden ob prijavi zadostnega števila udeležencev. V trajanje webinarja je vključen 15 minutni odmor.