Delavnica "Novi Zakon o varstvu potrošnikov za prakso" z Andrejko Grlić, bivšo dolgoletno glavno tržno inšpektorico - VSA MESTA ZASEDENA

Ali že veste kaj prinaša novi Zakon o varstvu potrošnikov in kako bo to vplivalo na vaše poslovanje?

Dne 26. januarja 2023 se začne uporabljati novi Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), ki prinaša številne novosti za podjetja. Dotlej naj bi se vsi deležniki o novostih, ki jih prinaša zakon, podučili in od tega datuma dalje prilagodili svoje poslovanje.

Pa boste znali odgovoriti potrošniku, ki se bo 27. januarja 2023 razburjen oglasil pri vas in zahteval vračilo kupnine za pralni stroj, ker ne deluje centrifuga? Zahteval bo vračilo kupnine in pri temu vztrajal. Upravičeno?

Kako boste postopali, če se potrošniku po enem tednu uporabe odlepi podplat na čevlju, ki ga je kupil januarja? Ali je kaj drugače, če ga bo kupil februarja?

Morda se vam zdi, da je še veliko časa, da se seznanite z vsemi novostmi, a ne čakajte, pravočasno prilagodite svoje poslovanje!

V torek, 24. januarja 2023 od 9.00 do 13.30 ure se nam pridružite na delavnici in se seznanite z novimi pravnimi okviri na področju potrošniške zakonodaje ter prisluhnite praktičnim nasvetom strokovnjakinje.

Na delavnici bomo posebno pozornost namenili vprašanjem:

  • Kako v bodoče reševati zahteve potrošnika iz naslova neskladnosti blaga?
  • Kako postopati, kadar gre za zahteve potrošnikov iz naslova tržne ali obvezne garancije? Kje je razlika?
  • Označenost s ceno, kaj prinašajo spremembe?
  • Kakšne so novosti na področju nepoštenih poslovnih praks?

Predavateljica: Gospa Andrejka Grlić je univerzitetna diplomirana pravnica s 30-letnimi delovnimi izkušnjami. Na Tržnem inšpektoratu RS je bila zaposlena 24 let, od tega skoraj 15 let kot glavna tržna inšpektorica. Od leta 2006 do 2020 je bila članica Inšpekcijskega sveta. Med leti 2013 in 2014 je Inšpekcijski svet tudi osebno vodila (koordinacija več kot 1400 inšpektorjev iz 25 inšpekcij). Od leta 2006 do 2013 je vodila Odbor za pravno področje, poleg tega pa je bila tudi članica Odbora za merjenje učinkovitosti in kakovosti inšpekcijskih služb pri Inšpekcijskem svetu. Zadnjih 20 let kot EU strokovnjakinja na povabilo Evropske komisije sodeluje v različnih projektih na področju varstva potrošnikov, varnosti in skladnosti neprehrambenih proizvodov ter na  področjih varstva intelektualne lastnine in avtorskih pravic v različnih državah zahodnega Balkana, Turčije, Libanona, Egipta, Ukrajine. Več kot 20 let je predavateljica gospodarskega prava na različnih izobraževalnih ustanovah v Sloveniji in v tujini.

Splošni pogoji: Za člane znaša kotizacija 160,00 EUR (DDV vključen), za nečlane pa znaša kotizacija na udeleženca 230,00 EUR (DDV vključen). Znesek kotizacije nakažite na TRR pri SKB: 0313 8100 0518 803 – sklic 3007. Prijavnico in dokazilo o plačilu nam lahko pošljete po pošti: TZS, Dunajska 167, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@tzslo.si. Znesek vplačane kotizacije se vrne v primeru, da se pisno odjavite vsaj 3 delovne dni pred izvedbo delavnice! Kotizacijo povrnemo tudi v primeru, da razpisane delavnice ne izvedemo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved. Delavnica bo izvedena ob prijavi dovolj velikega števila udeležencev, število mest je omejeno!