Vabljeni na brezplačno regijsko srečanje TZS v Murski Soboti

V okviru Trgovinske zbornice Slovenije bomo v letu 2023 organizirali brezplačna regijska srečanja, na katerih se boste lahko seznanili z najpomembnejšimi novostmi na zakonodajnem področju, ki so pomembna za podjetja.

Srečanje v Murski Soboti bo potekalo 16. 5. 2023.

Na srečanjih so poleg članov Trgovinske zbornice Slovenije dobrodošla tudi podjetja, ki še niso naši člani, saj menimo, da so vsi podani predlogi in mnenja lahko pomembni za oblikovanje skupnih stališč, še posebej v času že napovedanih reform zdravstva, šolstva, javne uprave, pokojninskega sistema ter davčnega sistema.

Po končani predstavitvi najpomembnejših zakonodajnih novosti vam bomo svetovalci Trgovinske zbornice Slovenije na voljo za vsa vaša dodatna vprašanja in pojasnila.

PROGRAM SREČANJ

12.30 – 13.00

Registracija udeležencev

13.00 – 13.20

Za uvod

Vloga Trgovinske zbornice Slovenije in TOP 10 dosežkov TZS za člane v letu 2022 in 2023

 

mag. Mariča LAH, predsednica TZS

13.20 – 14.15

Predstavitev aktualnih novosti in pričakovanj na zakonodajnem področju:

  • Nov Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), predstavitev konkretnih primerov zakonodajnih sprememb – garancija, jamčevanje, označevanje popustov na prodajnem mestu, v katalogih, na spletu…
  • Nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) - kaj se spreminja za trgovce?
  • Zakonodajne spremembe: Nov zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti ter nov Pravilnik o poklicnih boleznih. V pripravi je Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen.
  • Okoljska zakonodaja – osnutek Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta ter kavcijski sistem za plastenke in pločevinke
  • Pregled zakonodaje – trgovina s tehničnim blagom
  • Pregled zakonodaje – trgovina s tehničnim blagom
  • Ključna področja, ki jih mora poznati vsak trgovec:  sprejete spremembe Zakona o trgovini in Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS)

Mija Lapornik, izvršna direktorica TZS s sodelavci

14.15 – 15.00

Odgovori na zastavljena vprašanja članov ter druženje

Izkoristite priložnost pestrega programa za pridobitev svežih informacij ter srečanje s predstavniki trgovskih podjetij iz vaše regije in izpolnite prijavnico v nadaljevanju vabila.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.