Kaj novi Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) pomeni za spletne trgovce?

Z rastjo priljubljenosti spletnega nakupovanja v zadnjem obdobju se čedalje več trgovcev odloča, da svoje izdelke potrošnikom ponudi tudi po tej poti.

Pa veste, s čim morate seznaniti potrošnika pred sklenitvijo pogodbe na daljavo ter ob dobavi blaga? Kdaj lahko potrošnik odstopi od pogodbe in kdaj ne? Kdo krije stroške, ki s tem nastanejo? Katere podatke o potrošnikih lahko zbirate ter kako jih morate varovati?

V luči nedavnega sprejema dveh obsežnih novih zakonov, Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) smo za vas pripravili spletni seminar, na katerem boste s pomočjo predavatelja, odvetnika Matija Jamnika, osvežili svoje znanje o spletni prodaji, predvsem pa se seznanili z novostmi in potrebnimi prilagoditvami, ki jih je po novem potrebno vnesti v poslovanje.  

Na seminarju se bomo med drugim dotaknili teme, kdaj in katere informacije je potrebno posredovati potrošniku, preden ta opravi spletni nakup, pravica do odstopa od pogodbe ter s tem povezani stroški, »plačilo« potrošnika z osebnimi podatki, pogodbe o dobavi digitalne vsebine in o digitalnih storitvah, objave popustov, nepoštene poslovne prakse, katere osebne podatke potrošnika lahko zahtevamo, kako vodimo baze, klubi zvestobe..., poseben poudarek pa bomo namenili novostim, ki jih spremenjena zakonodaja prinaša na tem področju, denimo informacijo o prilagoditvi na podlagi profila potrošnika, razvrstitev ponudb na spletnih tržnicah, prepoved skritega oglaševanja ter lažnih ocen in priporočil potrošnikov.

Matija Jamnik je odvetnik, ki se od leta 2008 ukvarja z vprašanji IT prava, vključno s spletnim poslovanjem in prodajo ter varstvom osebnih podatkov. Je reden predavatelj na seminarjih in delavnicah.

Vljudno vabljeni k udeležbi na seminarju 5. 4. 2023 ob 9.00 uri s predvidenim zaključkom ob 11.30 uri.

Splošni pogoji: Za člane znaša kotizacija 65,00 EUR (DDV vključen), za nečlane pa znaša kotizacija na udeleženca 150,00 EUR (DDV vključen). Znesek kotizacije nakažite na TRR pri SKB: 0313 8100 0518 803 – sklic 3007. Prijavnico in dokazilo o plačilu nam lahko pošljete po pošti: TZS, Dunajska 167, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@tzslo.si. Znesek vplačane kotizacije se vrne v primeru, da se pisno odjavite vsaj 3 delovne dni pred izvedbo delavnice! Kotizacijo povrnemo tudi v primeru, da razpisane delavnice ne izvedemo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved. Delavnica bo izvedena ob prijavi zadostnega števila udeležencev.

Vljudno vabljeni!