Webinar za trgovce: "Električna energija in cene električne energije - Kaj je o tem dobro vedeti ?"

Spoštovani,

problematika visokih cen električne energije (EE) je bila in je še v ospredju vseh razprav Trgovinske zbornice Slovenije s predstavniki Vlade RS ter pristojnimi ministrstvi v obdobju zdaj že več kot enega leta. Sprejetih je bilo kar nekaj ukrepov za podjetja - uporabnike EE, ki so ublažili negativne posledice enormnih porastov cen EE v preteklem obdobju, predvsem v primeru velikih podjetij pa na TZS ugotavljamo, da žal ne dovolj.  

Glede na informacije, ki so nam bile do sedaj predstavljene s strani resornih ministrstev v letu 2024 pomoči države v obliki cenovne kapice za mikro, mala in srednja podjetja  ali male poslovne uporabnike, kot tudi državne pomoči v obliki subvencij, NI PRIČAKOVATI.

Na TZS smo zato pristopili k organizaciji strokovnega webinarja in povabili strokovne sogovornike, tako da članom omogočimo, da se v čim večji meri seznanite s stanjem in informacijami, možnostmi na trgu električne energije, ki se je izkazalo za izredno pomemben dejavnik pogojev poslovanja podjetij na trgu, tako na nacionalnem nivoju kot tudi širše. Udeležbo na webinarju priporočamo in vas lepo vabimo k prijavi.

Webinar za trgovska podjetja »Električna energija in cene električne energije – Kaj je o tem dobro vedeti?«, bo potekal dne 13. 7. 2023 od 9.00 do 11.00 ure preko platforme ZOOM.

Na webinarju vam bomo predstavili:

  • trg električne energije (vloge akterjev na trgu, pregled trenutnega stanja in aktualnih trendov),
  • cena električne energije (kaj vpliva na ceno, aktualna cenovna pričakovanja),
  • kako do električne energije v velikih količinah,
  • dolgoročno upravljanje nabave električne energije (vidik ročnosti, pomen strateške nabave) in
  • strategije nakupa električne energije.

Predavatelja: dr. Aleš Groznik in Iztok Sotošek, MBA.

Aleš Groznik podjetjem pomaga spreminjati poslovne modele z digitalnimi rešitvami in jih ozavešča o spremembah na področju energetike. Preplet poslovnih in tehničnih znanj goji od študija dalje, saj je zaključil študij na Fakulteti za elektrotehniko in Ekonomski fakulteti. Trenutno vodi projekte energetske transformacije v velikih slovenskih podjetjih.

Iztok Sotošek, MBA, je izkušen strokovnjak s področja trgovanja z energijo. Je diplomant Ekonomske fakultete v Ljubljani, MBA naziv je pridobil na Univerzi v Kansasu. Licenco za trgovanje z električno energijo je pridobil pred 20 leti in vsa leta zasedal vodilne vloge v domačih in tujih podjetjih na področju trgovanja z energijo.

Splošni pogoji: Za člane TZS znaša kotizacija 55,00 EUR z vključenim DDV, za nečlane pa znaša kotizacija 165,00 EUR z vključenim DDV. Znesek kotizacije nakažite na TRR pri SKB: 0313 8100 0518 803 – sklic 3007. Prijavnico in dokazilo o plačilu nam lahko pošljete po pošti: TZS, Dunajska 167, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@tzslo.si. Znesek vplačane kotizacije se vrne v primeru, da se pisno odjavite vsaj 3 delovne dni pred izvedbo seminarja! Kotizacijo povrnemo tudi v primeru, da razpisanega seminarja ne izvedemo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved. Seminar bo izveden ob prijavi zadostnega števila udeležencev.

Vljudno vabljeni!