Osnovno usposabljanje mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom

Vljudno vas vabimo na osnovno usposabljanje mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom (PUD), ki bo potekalo:

  • 1. dan: torek, 7. 11. 2023 od 8.00 do 15.00 ure,
  • 2. dan: sreda, 8. 11. 2023 od 13.00 do 19.00 ure,
  • 3. dan: četrtek, 9. 11. 2023 od 8.00 do 15.00 ure in
  • 4. dan: četrtek, 16. 11. 2023 od 8.00 do 11.15 ure.

Lokacija: usposabljanje bo na zgoraj navedene dneve potekalo v sejni sobi Trgovinske zbornice Slovenije na Dunajski cesti 167 v Ljubljani. Dodatno se bo predavateljica Mojca Smerajec s skupino dogovorila za 4 ure dela preko aplikacije ZOOM, ki bo potekalo med 3. in 4. dnevom usposabljanja ter bo namenjeno pripravi na izdelavo zaključne naloge. Za navedeni del usposabljanja udeleženci potrebujejo le računalnik z delujočim mikrofonom in kamero, ki je priključen na internetno povezavo. Predhoden prenos aplikacije ZOOM ni pogoj za delovanje.

Usposabljanje bosta izvedli izkušeni predavateljici iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, ki bosta obravnavali sledeče sklope predavanj:

1.   dan: Komuniciranje in sodelovanje dijaka ter mentorja (8 ur)

Predavata: mag. Marina Vodopivec, univ. dipl. psih. in Mojca Smerajec, univ. dipl. inž. živ. teh.

2.   dan: Kako podpreti mladostnika pri učenju na delovnem mestu? (8 ur)

Predava: mag. Marina Vodopivec, univ. dipl. psih

3.   dan: Kako podpreti mentorja pri izvedbi usposabljanja? (8 ur)

Predava: Mojca Smerajec, univ. dipl. inž. živ. teh.

Izdelava zaključne naloge pod mentorstvom Mojce Smerajec (4 ure)

Izvedba: preko aplikacije Zoom, termin bo določen naknadno v dogovoru z udeleženci

4.   dan:  Zaključna naloga (4 ure)

Predava: Mojca Smerajec, univ. dipl. inž. živ. teh.

Predavateljici bosta za udeležence pripravili tudi učno gradivo, ki bo udeležencem posredovano na samem usposabljanju.

V program usposabljanja mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom se lahko vključi kandidat, ki ima:

  • srednjo strokovno izobrazbo in vsaj tri leta ustreznih delovnih izkušenj ali
  • srednjo poklicno izobrazbo in vsaj pet let ustreznih delovnih izkušenj.

Osnovno usposabljanje za mentorje obsega 32-ur neposrednega pedagoškega dela in 18 ur samostojnega dela udeležencev. Usposabljanje bo izvedeno v štirih delovnih dneh. Med tretjim in četrtim dnem usposabljanja bo 1 teden časovnega razmika, v katerem bodo udeleženci imeli dodatne 4 ure dela s predavateljico preko aplikacije ZOOM, ki bo namenjeno pripravi na izdelavo zaključne naloge. Udeleženec za zaključno nalogo pripravi zasnovo praktičnega usposabljanja v podjetju za izbrani izobraževalni oziroma študijski program. Zaključno nalogo bodo udeleženci predstavili na zadnjem srečanju (4. dan).

Pogoji za uspešno opravljeno usposabljanje
Za uspešno opravljeno usposabljanje se zahteva najmanj 75 % prisotnost na usposabljanju in priprava ter uspešen zagovor zaključne naloge.

Po uspešno končanem usposabljanju prejme kandidat/ka potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju za mentorja/mentorico dijakom na praktičnem usposabljanju z delom, ki ga izda Biotehniški izobraževalni center Ljubljana.

PLAČILO KOTIZACIJE: Kotizacija znaša 250,00 € na udeleženca (DDV že vključen). Znesek kotizacije nakažite na TRR pri SKB: 0313 8100 0518 803 – sklic 3007. Prijavnico in dokazilo o plačilu nam lahko pošljete po pošti: TZS, Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@tzslo.si.

SPLOŠNI POGOJI: Usposabljanje bo izvedeno ob prijavi zadostnega števila udeležencev. Znesek vplačane kotizacije se vrne v primeru, da se od usposabljanja pisno odjavite vsaj 3 dni pred izvedbo usposabljanja. Kotizacijo povrnemo tudi v primeru, da razpisanega usposabljana ne izvedemo, o čemer vas bomo pravočasno obvestili, zato vas prosimo, da navedete elektronski naslov, kamor lahko sporočimo morebitne spremembe oziroma odpoved.

Vljudno vabljeni k prijavi!

PRIJAVA