Vabljeni na brezplačno regijsko srečanje TZS v Mariboru

V okviru Trgovinske zbornice Slovenije smo v letu 2023 organizirali že sedem brezplačnih regijskih srečanj, na katerih ste se lahko seznanili z najpomembnejšimi novostmi na zakonodajnem področju, ki so pomembna za podjetja.

Zadnje srečanje v letošnjem letu bo potekalo 15. 11. 2023 v Mariboru, Hotel City Maribor, Ulica kneza Koclja 22 od 12.45 do 15.00 ure.

Na srečanju so poleg članov Trgovinske zbornice Slovenije dobrodošla tudi podjetja, ki še niste naši člani, saj menimo, da so vsi podani predlogi in mnenja lahko pomembni za oblikovanje skupnih stališč, še posebej v času že napovedanih reform zdravstva, pokojninskega sistema ter druge ključne zakonodaje, ki vpliva na poslovanje podjetij, predvsem tudi v luči že napovedanih dodatnih obremenitev gospodarstva.

Po končani predstavitvi najpomembnejših zakonodajnih novosti vam bomo svetovalci Trgovinske zbornice Slovenije na voljo za vsa vaša dodatna vprašanja in pojasnila.

PROGRAM SREČANJA

12.45 – 13.00

Registracija udeležencev

13.00 – 13.20

Za uvod

Kratka predstavitev Trgovinske zbornice Slovenije in TOP 10 dosežkov TZS za člane v letu 2023

 

Mija Lapornik, izvršna direktorica TZS

13.20 – 14.15

Predstavitev aktualnih novosti in pričakovanj na zakonodajnem področju, s posebnim poudarkom na :

  • Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot-1): ključni poudarki in izkušnje iz prakse v prvih mesecih uporabe novega zakona.
  • Napovedujemo zakonodajne spremembe! S prvim avgustom 2024 se bo pričel uporabljati nov Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen – katere so ključne nove obveznosti za delodajalce?
  • Osvežimo znanje: pregled obveznosti, ki jih za trgovce določa Zakon o omejevanju porabe alkohola (ZOPA).
  • Novosti na živilskem področju: spremembe Pravilnika o zagotavljanju sledljivosti porekla za nepredpakirano sveže, ohlajeno in zamrznjeno goveje, prašičje, ovčje, kozje in perutninsko meso.
  • Kaj pričakovati v letu 2024? Pokojninska in zdravstvena reforma, napovedane nove obremenitve gospodarstva …

Mija Lapornik, izvršna direktorica TZS s sodelavci

14.15 – 15.00

Odgovori na zastavljena vprašanja članov ter druženje

Izkoristite priložnost pestrega programa za pridobitev svežih informacij ter srečanje s predstavniki trgovskih podjetij iz vaše regije in izpolnite prijavnico v nadaljevanju vabila.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.