Brezplačno regijsko srečanje TZS v Gornji Radgoni - ONLINE

Spoštovani,

obveščamo vas, da bomo brezplačno regijsko srečanje TZS, ki je bilo predvideno za 13. junija v Gornji Radgoni, izvedli 13. junija med 12.45 in 15.00 uro preko platforme ZOOM.

K prijavi ste seveda vljudno vabljeni vsi naši člani!

V okviru Trgovinske zbornice Slovenije v letu 2024 ponovno organiziramo brezplačna regijska srečanja, na katerih se člani TZS lahko seznanite z najpomembnejšimi novostmi na zakonodajnem področju, ki so pomembna za podjetja.

Sedmo srečanje s člani v letošnjem letu bo potekalo 13. 6. 2024 v Gornji Radgoni, v dvorani Pomurskega sejma, Cesta na stadion 2, od 12.45 do 15.00 ure, kjer bo poleg zakonodajnih novosti govor tudi o napovedanih reformah in o predvidenih novostih pri obračunavanju omrežnine s 1. julijem 2024 ter najpogosteje ugotovljenih kršitvah pri opravljanju inšpekcijskih nadzorov na področju:

  • ZDR-1 in ostale delovnopravne zakonodaje,
  • živilskega blaga in
  • neživilskega blaga (električne naprave, tekstil, kozmetika itd.).

V preteklem letu je bilo sprejetih kar nekaj predpisov, ki zahtevajo določene prilagoditve/spremembe v poslovanju podjetij, prav tako so v postopku priprave in sprejema predpisi, ki bodo pomembno vplivali na poslovanje podjetij, zato ne oklevajte in se nam pridružite na srečanju, kjer vas bomo seznanili tudi s sledečimi vsebinami:

  • Predlog Resolucije o nacionalnem programu varstva potrošnikov 2024-2029 – ali predlog resolucije res predvideva nova administrativne ovire za podjetja?
  • Sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu – naklad ali razklad blaga, prevozi transportne embalaže itd.
  • Napovedane spremembe zakonodaje za zmanjšanje absentizma  se nam kmalu obeta učinkovitejši nadzor nad spoštovanjem režima bolniškega staleža?
  • Novosti pri zaposlovanju tujih delavcev

Na srečanju boste prav tako izvedeli kakšne reforme nas čakajo v letu 2024 (zdravstvena, pokojninska in davčna reforma), in zlasti kaj naj bi slednje prinesle gospodarstvu. Prav tako boste imeli možnost izmenjati svoje poglede na novo metodologijo obračunavanja omrežnine, ki se bo pričela uporabljati s 1. julijem 2024.

Izkoristite priložnost za brezplačno pridobitev svežih in aktualnih informacij, izmenjavo mnenj in izkušenj ter za druženje s predstavniki trgovskih podjetij iz vaše regije.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

Splošni pogoji: Dogodek je namenjen članom TZS. KOTIZACIJE NI!

Vljudno vabljeni k prijavi!