Webinar "Koraki do uspešnega prenosa in prodaje podjetja"

Vabimo vas na brezplačen webinar "Koraki do uspešnega prenosa in prodaje podjetja", ki bo potekal v četrtek, 13. 6. 2024 od 9.00 do 10.00 ure, preko platforme ZOOM.

Razmišljate o prodaji svojega podjetja ali o prenosu na družinske člane? Prenos podjetja je kompleksen proces, ki zahteva natančno načrtovanje in jasno opredelitev pravic ter obveznosti. Pogosto podjetniki nimajo potrebnega znanja za samostojno izvedbo projekta prodaje podjetja. Z namenom, da vam olajšamo ta pomemben korak, smo v sodelovanju s programskim partnerjem TZS, odvetniško družbo Šelih & partnerji, o.p., d.o.o. za vas organizirali webinar, kjer vam bo predstavljen postopek prodaje podjetja.

Na webinarju se bomo osredotočili na ključna vprašanja, povezana s prenosom podjetja na naslednjo generacijo ali z njegovo prodajo:

  • Kakšne so možnosti prenosa podjetja? Ali se odločiti za družinsko nasledstvo ali prodajo neodvisni stranki?
  • Kaj morate vedeti, če razmišljate o prodaji podjetja? To vključuje razkritje podatkov kupcu, skrbni pregled, oblikovanje prodajne pogodbe in morebitno nadaljnje poslovno sodelovanje s kupcem. Poudarili bomo tudi bistvene razlike med gospodarskimi družbami in s.p.
  • Kako poteka prenos podjetja na družinske člane? Osredotočili se bomo na urejanje razmerij v družini, oblikovanje pogodbe o prenosu ter razlike med gospodarskimi družbami in s.p.
  • Kako se davčno obravnavata prenos in prodaja podjetja?

Komu je webinar namenjen: vsem, ki želite pridobiti vpogled v kompleksne postopke prodaje in prenosa podjetja ter pridobiti koristne nasvete in strategije za uspešno izvedbo teh pomembnih poslovnih odločitev. Webinar je sicer zasnovan z namenom, da koristi širokemu spektru udeležencev, vključno s podjetniki, vodilnimi kadri, svetovalci za podjetništvo, računovodstvom in drugimi strokovnjaki, ki se ukvarjajo s poslovnimi transakcijami.

Predavatelji: Jera Majzelj, Lenart Kmetič in Barbara Hočevar, odvetniki iz odvetniške družbe Šelih & partnerji, o.p., d.o.o., programski partner TZS.

Vljudno vabljeni. Kotizacije NI!