15. 10. 2019

Samo še en dan do začetka 13. Strateške konference o trgovini: »Kupec in digitalizacija – človek in tehnologija: kam naprej v trgovini?«

Strateška konferenca o trgovini, ki jo že trinajsto leto zapored organizira Trgovinska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani, bo letos potekala pod naslovom »Kupec in digitalizacija – človek in tehnologija: kam naprej v trgovini?« Cilj konference je predstaviti trende, dobre poslovne prakse doma in v tujini, priložnosti in izzive ter tako prispevati k nadaljnjemu uspešnemu razvoju trgovinske panoge v Sloveniji.

Nič ni več tako, kot je bilo. Tudi v trgovini. Tehnološki napredek je neizogiben, slediti mu moramo tudi trgovci, če želimo ostati konkurenčni. Nove tehnologije, nove podpore in orodja nakupov. Umetna inteligenca, prepoznavanja značilnosti in vedenja vsakega posameznika. Koliko je v trgovini še pomemben človek in njegov nasmeh – in koliko že zmaguje tehnologija?

Kupci pričakujemo vse več. Zato morajo imeti trgovci vsak dan (nov) odgovor, kaj bo kupec kupil jutri. Še toliko bolj, ker živimo vse hitreje, želimo imeti vse bolj enostavne in prilagodljive rešitve in ponudbe. Prav v tem nam tehnologija lahko pomaga. Na konferenci bomo zato odstirali vprašanja, kaj so globalni trendi v trgovini, koliko in kako digitalno deluje lokalno ter kako se v nakupnih navadah tehnološko odzivajo mladi.  

O vsem tem bomo z zanimivimi domačimi in tujimi sogovorniki ter več kot 500 udeleženci konference razpravljali na že 13. trgovinski konferenci. Na dogodku se nam bo pridružil in udeležence nagovoril tudi predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Marjan Šarec.

Vse podrobnosti in program Strateške konference o trgovini lahko najdete na naslednji povezavi.

Vljudno vabljeni!

TRGOVINSKA ZBORNICA SLOVENIJE

Nazaj

Morda vas zanima tudi:

25. 04. 2024

Zaposlitveni dogodek v Srbiji, 10. in 11. junija 2024

Splošna zakonodajaOstale novice

24. 04. 2024

POSODOBLJEN NAPOVEDNIK AKADEMIJA TZS: Seminarji in delavnice v prvi polovici leta 2024

Splošna zakonodajaŽivilaNeživilaIzobraževanje (javno pooblastilo)Ostale novice