Vabljeni na brezplačno regijsko srečanje TZS v Celju

V okviru Trgovinske zbornice Slovenije bomo v letu 2023 organizirali brezplačna regijska srečanja, na katerih se boste lahko seznanili z najpomembnejšimi novostmi na zakonodajnem področju, ki so pomembna za podjetja.

Na srečanjih so poleg članov Trgovinske zbornice Slovenije dobrodošla tudi podjetja, ki še niso naši člani, saj menimo, da so vsi podani predlogi in mnenja lahko pomembni za oblikovanje skupnih stališč, še posebej v času že napovedanih reform zdravstva, šolstva, javne uprave, pokojninskega sistema ter davčnega sistema.

Po končani predstavitvi najpomembnejših zakonodajnih novosti vam bomo svetovalci Trgovinske zbornice Slovenije na voljo za vsa vaša dodatna vprašanja in pojasnila.

PROGRAM SREČANJ

12.30 – 13.00

Registracija udeležencev

13.00 – 13.20

Za uvod

Kratka predstavitev Trgovinske zbornice Slovenije in TOP 10 dosežkov TZS za člane v letu 2022 in 2023

 

mag. Mariča LAH, predsednica TZS

13.20 – 14.15

Predstavitev aktualnih novosti in pričakovanj na zakonodajnem področju:

o    Nov Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) – predstavitev konkretnih primerov sprememb - garancija, jamčevanje, označevanje popustov na prodajnem mestu, v katalogih, ...

o    Nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) - kaj se spreminja za trgovce?

o    Napovedujemo zakonodajne spremembe! V prihodnjih mesecih bosta sprejeta nov Pravilnik o poklicnih boleznih in Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen ter novosti na področju evidenc delovnega časa. 

o    Pregled zakonodaje – trgovina s tehničnim blagom

o    Ključna področja, ki jih mora poznati vsak trgovec:  sprejete spremembe Zakona o trgovini in Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS)

Mija Lapornik, izvršna direktorica TZS s sodelavci

14.15 – 15.00

Odgovori na zastavljena vprašanja članov ter druženje

Izkoristite priložnost pestrega programa za pridobitev svežih informacij ter srečanje s predstavniki trgovskih podjetij iz vaše regije in izpolnite prijavnico v nadaljevanju vabila.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.