Webinar za trgovce s tehničnim blagom na temo novega Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1)

Vabljeni, da se dne 12. januarja 2023 z začetkom ob 10.00 uri udeležite

BREZPLAČNEGA WEBINARJA ZA TRGOVCE S TEHNIČNIM BLAGOM
na temo NOVEGA ZAKONA O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPot-1)

glede vsebin v nadaljevanju, s katerimi se trgovina s tehničnim blagom glede na vrsto blaga srečuje na dnevni ravni pri poslovanju s potrošniki.

Webinar organizira Trgovinska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bo kot resorno ministrstvo predstavilo navedene tematike.

  • Garancija: obvezna, tržna, kaj je tržna garancija trajnosti, obveznosti prodajalcev in obveznosti proizvajalcev po novem ZVPot-1
  • Novi garancijski listi in njihova vsebina od 26. 1. 23 dalje, kaj naredimo s starimi, kaj se šteje za dano na trg?
  • Stvarna napaka ali po novem neskladnost blaga  - kakšen je postopek uveljavljanja reklamacije glede na novi ZVPot-1, na kaj mora biti trgovec pripravljen in kaj je dolžan po zakonu potrošniku omogočiti ter v kakšnih časovnih rokih, dokazno breme
  • Kdaj potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova garancije in kdaj iz naslova odprave neskladnosti
  • Regresna pravica – na kaj moramo paziti kot trgovsko podjetje, če jo uveljavljamo pri proizvajalcu oziroma dobavitelju
  • Prodajamo pametne telefone, pametne ure, pametne televizorje… - blago z digitalnimi elementi – kakšne novosti izhajajo za nas kot trgovce iz novega ZVPot glede na določbe zakona o blagu z digitalnimi elementi in glede na določbe o pogodbi o dobavi digitalne vsebine in digitalne storitve?
  • Prodaja na daljavo: zmanjšana vrednost blaga ob vračilu


Povezavo na webinar vam pošljemo po e-pošti pred dogodkom.

Kotizacije NI!


Predpisi:
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1, UL RS, št. 130/22)
Pravilnik o blagu, za katero se izda garancija za brezhibno delovanje (izdan na podlagi novega ZVPot, UL RS, št. 142/22)

Vaša vprašanja lahko posredujete tudi vnaprej na: marjanca.simsic@tzslo.si, da bomo z njimi seznanili predavatelje še pred dogodkom.